DRSKA I LICEMERNA EU: Pozvala Rusiju da se ne meša u unutrašnja pitanje Belorusije, pa se sama umešala za sat vremena

Tanjug

17. 08. 2020. u 16:01

ДРСКА И ЛИЦЕМЕРНА ЕУ: Позвала Русију да се не меша у унутрашња питање Белорусије, па се сама умешала за сат времена

Foto Deposiphotos

IAKO je EU danas pozvala Rusiju da se ne meša u unutrašnja pitanja Belorusije, nedugo zatim je pozvala na "detaljnu i transparentnu istragu" navoda o zlostavljanju i maltretiranju hiljada demonstranata, privedenih u Belorusiji nakon spornih predsedničkih izbora.

- Ove mirne demonstracije imale su jasne zahteve: puštanje svih nezakonito privedenih ljudi, procesuiranje odgovornih za brutalnost policije i održavanje novih predsedničkih izbora - izjavio je najviši diplomata bloka, Žozep Borel, prenosi Rojters.

On je dodao da protesti jasno pokazuju da belorusko stanovništvo želi promene, i da ih želi sada.

- EU stoji uz njih - izjavio je Borel.

- Sa sve više šokantnih izveštaja o nehumanim uslovima i postupanju u pritvorima, Evropska unija očekuje temeljnu i transparentnu istragu svih navodnih zloupotreba, kako bi se odgovorni priveli pravdi - istakao je Borel.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Mišo Peć

17.08.2020. 17:21

EU,Britanija,Amerika svi oni mogu i poželjno je da se mešaju,ali samo ako može da se Rusija ne meša i ako se jedino ona graniči sa Belorusijom.Makron je zaboravio žute prsluke pa može da se meša,Amerika se bavila kojekakvim podmetanjima u izveštajima CIA da bi naudila nikome drugom do svom predsedniku,zvaničnici Litvanije proglašavaju Lukašenka lažovom i da je bivši predsednik,kako vas bre sve nije sramota,ovo šta radite je bezobrazluk.

Aki

18.08.2020. 06:08

Jaoj kakve promene, žele beloruske energent. Država se brani od nenaoružanih demostranata ali su ovi kobajagi mirni demostrantima i te kako pripremni i obučeni, jer jako je vidljivo gde god pobedi na izborima koji nije u prilogu EU ruši se demonstracijama. Zabrinuta EU žali priveden vojnike, ali rešenje je da svi moraju da odgovaraju za PUČ nasilno rušenje legalno izabrane vlasti i svi umešani direktno treba da osete posledice a Belorusija i Rusija su zato spremne i moćne. Mene čude prenosi naših medija ao navijači su prozapadni a nisu svesni kad taj Svet uđe u kuću više oni nisu gazde.

buki

18.08.2020. 18:47

Ne bi me iznenadilo ni kada bi EU pozvala Belorusiju da se ne meša u unutrašnja pitanja Belorusije. Toliko su bahati, da jedva čekam Trampa da ućutka Merkelovu.

sima

18.08.2020. 20:04

Ameri i EU bih sve dali samo da uđe Belorusija u Nato,i tako mogli obkoliti Rusiju. To je njihov večiti san? Nažalost im se nikad neće ispuniti. Al kako vidim Rusi su nanišanili celu EU i njihivo nato odavno. Bolesnici iz Natoa pokušavaju baš nemoguće? Koliko je glupa ta organizacija EU i Nato? Takva veličina gluposti valjda i nepostoji.

naranca

20.08.2020. 21:51

Ocigledno je da potlaceni narodi Evrope zele slobodu od EU okupacije i zele je sada.Neprirodna nakaza je usrecila samo jedan narod :) koji nije zasluzio da bude usrecen nikako,zbog starih i novih grehova koje su ucinili (NPR razbijanje Kugoslavije).