BRISEL POSTAO NOVO ŽARIŠTE VIRUSA KORONA: Vlada Belgije uvela stroge mere

Tanjug

12. 08. 2020. u 11:56

БРИСЕЛ ПОСТАО НОВО ЖАРИШТЕ ВИРУСА КОРОНА: Влада Белгије увела строге мере

Foto: Piksabej

NOŠENJE maski u Belgiji je postalo obavezno kada je vlada izdala upozorenje da je glavni grad Belgije jedan od najteže pogođenih u Evropi širenjem korona virusa.

Svi građani 1,2 milionskog Brisela moraće od danas da nose maske kada su na ulici, u parku ili bilo kojem drugom javnom mestu, upozoreno je iz vlade.

U Belgiji je do sada evidentirano skoro 10 hiljada preminulih kovid pacijenata, što 11-milionsku Belgiju svrstava među zemalje sa najvećom stopom smrtnosti u svetu.

Dnevna stopa zaražavanja u Belgiji je 60 na 100 hiljada stanovnika, koja je među evropskim zemljama veća samo u Španiji i iznosi 90 na 100 hiljada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

posmatrac iz daleka

12.08.2020. 12:15

Kako se ne ugledaju na njihovu clanicu - hrvatsku. U kojoj kazu neki , nema corone. Pa cak ni ovih 80 gimnazijalaca is Stuttgart-a sto su se zarazili u Novalji (pre neki dasn). Nisu ustvari dobili hrvatsku , vec srpski koronu. Koja je eto slucajno zalutala u hrvatsku. Oni (hrvati) su inaci imuni : na Coronu, na sram Sram na izvrsenje etnickih ciscenja a ponajvise na ISTINU !!!