ŽENA AMERIČKOG DIPLOMATE UBILA MLADIĆA: Britanska poslanica traži da se Ani Sakulas sudi virtuelno

Tanjug

11. 08. 2020. u 15:21 >> 15:21

BRITANSKA poslanica Andrea Ledsom zatražila je od britanske vlade da održi virtuelno suđenje supruzi američkog diplomate Ani Sakulas koja je napustila Britaniju nakon što je bila umešana u saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo britanski tinejdžer Heri Dan.

ЖЕНА АМЕРИЧКОГ ДИПЛОМАТЕ УБИЛА МЛАДИЋА: Британска посланица тражи да се Ани Сакулас суди виртуелно

Depositphotos

Ledsomova je juče uputila pismo ministarki unutrašnjih poslova Priti Patel u kome je iznela ideju o virtuelnom susjenju ili suđenju u odsustvu kao o putu za okončanje slučaja bez potkopavanja odluke SAD da ne prihvati zahtev za izručenje, preneo je AP.

Mogla bi ostati na američkom tlu, imati virtuelno suđenje pred britanskim sudom, a ako se donese zatvorska kazna, mogla bi je izdržavati u SAD prema postojećem sporazumu o transferu zatvorenika, napisala je ona.

Odluka da se optuži Ana Sakulas, koja je zatražila diplomatski imunitet, izazvala je tenzije između Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država.

Amerikanci su odbili da je izruče kako bi joj se sudilo zbog opasne vožnje koja je dovela do pogibije 19-godišnjeg Herija Dana koji je vozio motorcikl.

Suprug Sakulasove je bio obaveštajni oficir u vojnoj bazi RAF Krugton u centralnoj Engleskoj koju su koristile američke snage.

Sudar se dogodio u blizini baze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!