NAUČNICI OTKRILI: Evo zbog čega se širi zaraza u SAD

Tanjug

01. 08. 2020. u 11:31 >> 11:33

NEDOVOLjAN broj Amerikanaca nosi maske da bi došlo do zaravnjenja epidemiološke krive, pokazalo je istraživanje.

НАУЧНИЦИ ОТКРИЛИ: Ево због чега се шири зараза у САД

Foto: Tanjug

Institut za zdravstvenu metriku i evaluaciju (IHME) pri Univerzitetu u Vašingtonu revidirao je ove nedelje prognoze o broju smrtnih slučajeva od posledica COVID-19 do novembra, usled porasta stope zaraženosti i zbog toga što mali broj Amerikanaca redovno nosi maske, piše CNN.

Institut je u toku ove nedelje prognozirao da će u Sjedinjenim Državama do novembra 230.822 osoba umreti od posledica zaraze korona virusom, što je za oko 11.000 više nego prošle nedelje, kada je IHME saopštio da bi taj broj mogao da iznosi 219.864.

Iz Instituta za zdravstvenu metriku i evaluaciju su saopštili da je došlo do jako malog porasta broja ljudi koji maske nose redovno, za oko pet odsto, tako da zemlja i dalje nije blizu cifre od 55 odsto.

Porast broja onih koji nose maske svakako predstavlja pozitivan trend, ističu iz Instituta, ali su SAD i dalje jako daleko od zemalja kao što je Singapur, u kojem maske nosi oko 95 odsto stanovnika.

Ukoliko bi skoro svi građani SAD nosili maske, broj prognoziranih smrtnih slučajeva od posledica COVID-19 do novembra mogao bi da se smanji za oko 32.000 na 199.000.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a