JAČI OD KORONE: Starina od 103 godine oporavila se od kovid-19

Tanjug

24. 07. 2020. u 22:50 >> 22:50

MUŠKARAC star 103 godine oporavio se od korona virusa u Pakistanu i postao jedan od najstarijih u svetu koji su preživeo zarazu, rekli su njegovi rođaci i lekari.

ЈАЧИ ОД КОРОНЕ: Старина од 103 године опоравила се од ковид-19

Foto: Novosti

Aziz Abdul Alim, stanovnik sela blizu granice Pakistana sa Kinom i Avganistanom, pušten je prošle nedelje iz centra za hitne slučajeve nakon što je početkom jula otkriveno da je zaražen, prenosi Gardijan.

"Brinuli smo za njega s obzirom na njegovu starost, ali on uopšte nije bio zabrinut", rekao je Alimov sin Sohail Ahmed za Rojters.

Ahmed je citirao svog oca koji je rekao da je mnogo toga prošao u životu i da ga korona virus nije uplašio. Ipak, nije mu se sviđalo što je morao da bude u izolaciji.

Alim je radio kao stolar do svojih sedamdesetih, nadživeo tri žene i devetoro dece, rekao je Ahmed, koji je i sam u pedesetim.

Pakistan je registrovao više od 270.000 slučajeva ove bolesti i 5.763 smrtnih slučajeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu