PONOVO HAOS U AMERICI: Tramp naredio hitno raspoređivanje federalnih snaga u Čikagu, u Sijetlu sukobi (VIDEO)

Novosti online

22. 07. 2020. u 22:48

ПОНОВО ХАОС У АМЕРИЦИ: Трамп наредио хитно распоређивање федералних снага у Чикагу, у Сијетлу сукоби (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

AMERIČKI predsednik Donald Tramp istakao je na konferenciji za novinare danas popodne da će se odmah pobrinuti da se fedralne snage rasporede u Čikagu, nakon nedavnog nasilja koje se dogodilo u tom gradu.

- Ni jedna majka nikada ne bi trebala da drži svoje mrtvo dete u naručju samo zato što političari odbijaju da učine ono što je neophodno kako bi obezbedili svoj kvart i obezbedili svoj grad - rekao je američki predsednik.

Tramp je takođe rekao i da je u mnogim drugim gradovima neophodna intervencija federalnih snaga. 

Istakao je da su lideri u tim gradovima ili "suviše ponosni" ili "suviše politični" ako odbiju pomoć saveznih službenika koji rade po naredbama, navodi Sputnjik international.

Podsetimo, gradonačelnica Čikaga, Lori Lajtfut objavila je u utorak uveče na Tviteru da "trupama Donalda Trampa nije dozvoljeno da dolaze u grad i terorišu naše stanovnike". 

NEREDI I U SIJETLU

Novi sukob između policije i demonstranata u SAD, ovaj put u Sijetlu, bio je vrlo dramatičan, a desetak ljudi je povređeno.

Do sukoba je došlo kada je policija pokušala da od zgrade udalji čoveka koji je kišobranom blokirao pogled sigurnosne kamere s policijske stanice.

Kako su mu prišli, tako je grupa demonstranata krenula da ih gađa tvrdim predmetima, između ostalog i pirotehničkim sredstvima. Demonstranti su takođe i razbili nekoliko prozora na policijskoj stanici, ali i okolnim zgradama.

Jedan od policajaca zadobio je opekotine na vratu i morao je da bude hitno hospitalizovan.

U ovom sukobu, policija je koristila biber sprej, a zbog nereda dve osobe su uhapšene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Milan

10.08.2020. 21:05

Kuda to ide Amerika? Tko to moze zabraniti intervenciju saveznih snaga ukoliko je to potrebno? Ljudi, malo vise razuma jer ako se situacija otme kontroli ode sve do djavola. Amerika nije San Marino.