FRANCUSKI POLITIČAR: Putinov predlog za mir pravovremen, NATO ga dočekao provokacijom

Novosti online

15. 06. 2024. u 20:00

Predlog Rusije za mirno rešavanje sukoba u Ukrajini je pravovremen i dobro je primljen u javnosti na Zapadu koja je umorna od tog konflikta, rekao je u intervjuu za Sputnjik francuski političar, lider stranke „Patriote“ Florijan Filipo.

ФРАНЦУСКИ ПОЛИТИЧАР: Путинов предлог за мир правовремен, НАТО га дочекао провокацијом

Foto: Tanjug/AP photo

„Javnost na Zapadu, u Francuskoj i u drugim zemljama, je veoma umorno. Radi se o opasnosti od rata, iscrpljivanju na ljudskom i ekonomskom nivou i javnost na Zapadu želi mirovne pregovore. Predlog Rusije stigao je u pravi čas i posebno je pozdravljen“, rekao je Filipo, dodajući da su predlozi ruskog predsednika Vladimira Putina razumni.

Predlog je zasnovan na zahtevima Rusije koji ne izgledaju preveliki, oni su razumni, uključujući deo koji se tiče nepristupanja Ukrajine NATO, rekao je Filipo.

„Ipak, NATO, kao i Vladimir Zelenski, koji je njihova marioneta, odmah su to odbacili. To je baš uvredljivo“, ocenio je francuski političar.

On je dodao i da je NATO, koji ne želi da odustane od sukoba i gura Evropu u svetski rat, dočekao Putinov predlog provokacijom.

„U štampi se pojavila informacija koja je došla od viskog zvaničnika Alijanse da je NATO spreman da mobiliše više od 300.000 vojnika protiv Rusije. Takav odgovor je provokacija. NATO ne želi da odustane, on se opredeljuje za eskalaciju, mogući svetski rat, što ja krajnje neodgovorno i opasno“, zaključio je Filipo.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin izneo je Kijevu i Zapadu novi predlog za prekid sukoba u Ukrajini.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOLJI JE OD ĐOKOVIĆA, NADALA I FEDERERA Medvedev zaprepastio sve(t), evo ko je za njega ispred velike trojke