NEMA RAZGOVORA O TOME Poljanski jasan: „Mirovna formula“ Zelenskog – nerealan ultimatum Rusiji

Novosti onlajn

25. 05. 2024. u 08:04

TAKOZVANA „mirovna formula“ Vladimira Zelenskog predstavlja nerealan ultimatum Rusiji i Moskva nema nijedan razlog da razgovara o tome, rekao je za Sputnjik zamenik stalnog predsednika Rusije u UN Dmitrij Poljanski.

НЕМА РАЗГОВОРА О ТОМЕ Пољански јасан: „Мировна формула“ Зеленског – нереалан ултиматум Русији

Foto: Jutjub/RussiaUN/Profimedia/Ilustracija

- Jedina platforma o kojoj je kijevski režim spreman da razgovara sa drugim stranama je takozvana 'formula Zelenskog', koja je potpuno nerealna i zasnovana na željama, ideji da je Ukrajina sposobna da nanese poraz Rusiji - ocenio je Poljanski.

Kako je dodao, takva formulacija pitanja je zapravo „određena vrsta ultimatuma i ne postoji apsolutno nijedan razlog na svetu da neko o njoj diskutuje“.

- Pogotovo mi - naglasio je Poljanski.

On je konstatovao da su Rusija i Ukrajina u ovoj fazi „izuzetno daleko“ od bilo kakvog praktičnog napretka ka pregovorima o rešavanju sukoba.

- Razlozi za to su potpuno jasni: kao prvo, kijevski režim i njegov lider zabranjuju da se ulazi u bilo kakve pregovore sa Rusijom. To je zakonom utvrđeno krajem 2022. godine - podsetio je ruski diplomata.

Takođe je kazao da je međunarodna konferencija o Ukrajini, koja je planirana za jun u Švajcarskoj, nema perspektivu jer Rusija ne učestvuje, a i zbog toga što ne uzima u obzir sve aspekte situacije i prave uzroke sukoba.

Prethodno je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da je Rusija za pregovore o Ukrajini, nikome nije branila da ih vodi, za razliku od Zapada čiji cilj bio da pobedi Rusiju. On je istakao da Rusija polazi od toga da je legitimitet Vladimira Zelenskog kao predsednika Ukrajine okončan.

 

BONUS VIDEO:

SLOVAČKI PREMIJER PREDVIĐA SOPSTVENI ATENTAT: Ova frustracija će dovesti do ubistva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)