PORUKA IZ VRHA IRANA: SAD odgovorne za pad helikoptera Ebrahima Raisija

Novosti online

24. 05. 2024. u 18:26

SJEDINjENE Američke Države odgovorne su za pad helikoptera iranskog predsednika Ebrahima Raisija, pošto su američke sankcije usmerene na sisteme civilnog vazduhoplovstva, izveštava Džamaran pozivajući se na Mohsena Rezaija, sekretara Vrhovnog saveta za ekonomsku koordinaciju, sekretara Ekonomskog komiteta iranske vlade i šefa Saveta za utvrđivanje političke celishodnosti Republike.

ПОРУКА ИЗ ВРХА ИРАНА: САД одговорне за пад хеликоптера Ебрахима Раисија

Foto Iks@IrnaEnglish

- Sjedinjene Države su dva puta krive za ovo što se dogodilo. Prvo, SAD su i pre revolucije imale obaveze u vezi sa iranskim vazduhoplovnim sistemima i opremom, koje nisu ispunile. S druge strane, američke sankcije su takođe usmerene na sisteme i opremu iranske civilne avijacije - objasnio je Rezai, koji je i viši vojni oficir Korpusa garde Islamske revolucije.

tanjug

Dan ranije, Generalštab Oružanih snaga Islamske Republike javio je da se Raisijev helikopter zapalio nakon što je udario u brdom. Pojašnjeno je da na komponentama srušene letelice nisu pronađeni tragovi metaka ili sličnih oštećenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)