BIVŠI AMERIČKI OBAVEŠTAJAC: Ako ruska vojska uđe u Sumsku oblast, ukrajinska odbrana će se urušiti

Novosti online

21. 05. 2024. u 00:44

UKRAJINSKA linija odbrane će se urušiti ako ruska vojska otvori još jedan front u Sumskoj oblasti, izjavio je bivši obaveštajac Marinskog korpusa Oružanih snaga SAD Skot Riter tokom intervjua sa novinarom Garlandom Niksonom.

БИВШИ АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: Ако руска војска уђе у Сумску област, украјинска одбрана ће се урушити

Foto: Profimedia

- Ako Rusi nastave da šire front i počnu da napreduju na severu, u Sumskoj oblasti, gde Ukrajinci trenutno nemaju trupe, sve će biti gotovo. U tom slučaju, linija odbrane Oružanih snaga Ukrajine će postati toliko tanka da će početi da se urušava - smatra Riter.

Prema njegovom mišljenju, Kijev više nema mobilizacioni potencijal da nadomesti vojne gubitke, pa će dalje raštrkavanje snaga ukrajinske vojske dovesti do totalnog urušavanja.

Podsećanja radi, ruska vojska od početka 2024. godine napreduje na gotovo svim delovima fronta, a 10. maja pokrenute su i ofanzivne operacije u Harkovskoj oblasti sa ciljem uspostavljanja sanitarnog koridora i sprečavanja daljih raketnih napada na naselja u pograničnim oblastima RF.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SKANDAL NA KONFERENCIJI: Delegacija Srbije napustila sastanak, sramne provokacije hrvatskog predstavnika

SKANDAL NA KONFERENCIJI: Delegacija Srbije napustila sastanak, sramne provokacije hrvatskog predstavnika

DELEGACIJA Srbije i zamenik predsedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević napustili su danas godišnji sastanak predstavnika komisija za odbranu i bezbednost parlamenata Jugoistočne Evrope nakon što je poslanik hrvatskog Sabora, govoreći o Savetu Evrope, rekla da će Priština biti primljena u Savet Evrope što je bila direktna provokacija upućena delegaciji Srbije.

12. 06. 2024. u 16:13

Komentari (0)

8 DANA VEĆ OD 560€ ALL INCLUSIVE Otkrijte raj na plažama Marsa Matrouh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!