NOVI DETALJI O ATENTATU NA FICA: Ministar policije traži sazivanje Saveta bezbednosti Slovačke

Novosti online

16. 05. 2024. u 07:08

SLOVAČKI ministar unutrašnjih poslova Matuš Šutaj Eštok zatražiće danas od potpredsednika Vlade Tomasa Tarabe sazivanje Saveta bezbednosti Slovačke, posle atentata na premijera Roberta Fica.

НОВИ ДЕТАЉИ О АТЕНТАТУ НА ФИЦА: Министар полиције тражи сазивање Савета безбедности Словачке

Foto Tanjug/AP

Ministar unutrašnjih poslova je obavestio da će pojačati zaštitu političara i pojedinih medija, prenosi slovački ta3.

Ministar je to izjavio na konferenciji za novinare u bolnici u kojoj je Fico operisan posle jučerašnjeg atentata u gradu Handlovi, u kojem je teško povređen kada ga je napadač, 71-godišnjak, pogodio s više hitaca iz neposredne blizine.

Premijer je u veoma teškom stanju prebačen u bolnicu u Banskoj Bistrici.

Slovački mediji su nakon atentata na Fica preneli da je napadač 71-godišnji pisac Juraj Cintula, ali Ministarstvo unutrašnjih poslova i policija još uvek nisu potvrdili te navode.

Matuš Šutaj Eštok rekao je da je napad na Fica bio politički motivisan i da je napadač odluku o tome doneo nakon predsedničkih izbora pre više od mesec dana.

Na društvenim mrežama kruži video-snimak na kojem se vidi Cintula u hodniku, sa povredom glave, kako govori ''Ne slažem se sa politikom vlade''.

Zatim se čuje muški glas koji pita privedenog Cintulu šta je odlučio da uradi povodom toga.

- Mediji su likvidirani. Zašto je napadnuta Radio-televizija Slovačke (RTVS)? Zašto je smenjen sudija Mazak (bivši predsednik Sudskog saveta) - pita Cintula, nakon čega se snimak završava.

Taraba je izjavio u utorak uveče da veruje da je premijer Robert Fico van životne opasnosti i da će ''preživeti'' pokušaj ubistva.

BONUS VIDEO: GOVOR MRŽNjE U SARAJEVU: Srbija je genocidna 200 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!