VRI KOTAO KOD ČASOVOG JARA: U operativnom okruženju se nalazi veća ukrajinska jedinica, grad pred padom (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

15. 05. 2024. u 20:05

RUSKA vojska je uspela da veću ukrajinsku jedinicu stavi u operativno okruženje istočno od grada Časov Jar.

ВРИ КОТАО КОД ЧАСОВОГ ЈАРА: У оперативном окружењу се налази већа украјинска јединица, град пред падом (ВИДЕО)

Foto MO Rusije

Na ovom delu fronta ukrajinske trupe trpe velike gubitke, piše TASS.

Cela teritorija je pod punom vatrenom kontrolom Oružanih snaga Rusije. Istovremeno, tokom protekle noći, Oružane snage Ukrajine napustile su niz položaja južno i jugoistočno od grada. Napominje se da je ukrajinski generalštab odmah prebacio tri brigade iz Časovog Jara na harkovski pravac. Tamo su upućene tek mobilisane 95., 46. i 82. brigada ukrajinske vojske.

Ministarstvo odbrane Rusije izvestilo je 14. maja da su posade teškog bacača plamena TOS-1A „Solncepek“ ivanovskih padobranaca uništile uporišta Oružanih snaga Ukrajine na prilazima Časov Jaru. Uspešno delovanje ruskih teških bacača plamena omogućilo je jurišnim grupama padobranaca da zauzmu uporišta ukrajinskih oružanih snaga i oslobode isti uz minimalne gubitke.

Ranije je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio da su ukrajinske jedinice bile prinuđene da „pređu na povoljnije pozicije“ u Volčanskoj oblasti i sela Lukjanci u Harkovskoj oblasti. Prema navodima ukrajinskog generalštaba, uzrok su bile „vatrene i jurišne akcije“ ruskih jedinica na određenim područjima. Istovremeno, ukrajinski generalštab je ranije priznao povlačenje jedinica u rejonu sela Lukjanci. Ukrajinska vojska je pojasnila da se zbog ovakvih manevara nadaju da će izbeći gubitke.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

NOVAK NA POPRAVNOM: Đoković prvog dana Rolan Garosa igrao meč za treće mesto na turniru u Ženevi