UKRAJINA NAREDILA HITNU EVAKUACIJU STANOVNIKA: Ruske snage stigle na kilometar od Novoaleksandrivke (MAPA)

Novosti onlajn

01. 05. 2024. u 14:13

UKRAJINA je zbog napredovanja ruskih snaga naredila u sredu hitnu evakuaciju preostalih stanovnika Novoaleksandrivke.

УКРАЈИНА НАРЕДИЛА ХИТНУ ЕВАКУАЦИЈУ СТАНОВНИКА: Руске снаге стигле на километар од Новоалександривке (МАПА)

Foto: Printscreen/Telegram

Linija fronta nalazi se na kilometar od sela koje se nalazi dok ruske trupe već napadaju položaje Oružanih snaga Ukrajine bombama. Portal Strana navodi da je od predratnih 700 stanovnika ostalo svega nekoliko desetina ljudi i da je policija zadužena za evakuaciju.

Foto: Printscreen/Telegram

Ukrajinski Telegram kanal DeepState, podsetimo, potvrdio je dan ranije novo napredovanje ruskih trupa severozapadno od Očeretina i da se približavaju Novoaleksandrivki. DeepState navodi da su Rusi zauzeli sela Keramik i Novokalinovo, međutim, Oružane snage Ukrajine se za sada nisu zvanično oglasile.

Strana navodi da ukrajinska linija odbrane kod Očeretina konstantno popušta već više od nedelju dana. Naselje, koje se nalazi na komandnoj visini, severno od Avdijivke, praktično se već nalazi u ruskim rukama. Jedna od ukrajinskih brigada napustila je prema nezvaničnim informacijama svoje položaje bez naređenja što je dovelo do sloma fronta.

Proboj je bio toliko brz i dubok da ukrajinske oružane snage još ne mogu da stabilizuju situaciju i Rusi nastavljaju da idu napred. Sada je njihova meta Pokrovsk koji je najveći grad na zapadu Donjecke oblasti dok je glavni problem za ukrajinske oružane snage nepostojanje rovova i minskih polja na tom potezu tako da Rusi mogu prilično brzo da napreduju.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

SRBIJA GRADI VELELEPNI EKSPO: Pogledajte kako izgledaju radovi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ANTISRPSKO ORGIJANJE NA EURO 2024: Meč Hrvatska - Albanija odigran u senci neviđenih skandala! (FOTO/VIDEO)