BELORUSIJA ZABRANILA DOJČE VELE: Servis nemačkog državnog medija umešan u "ekstremističke aktivnosti"

Novosti online

30. 04. 2024. u 13:31

BELORUSIJA je zabranila beloruski servis nemačkog državnog medija "Dojče vele" opisujući ga kao ekstremistički, navodi se odluci beloruskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

БЕЛОРУСИЈА ЗАБРАНИЛА ДОЈЧЕ ВЕЛЕ: Сервис немачког државног медија умешан у екстремистичке активности

Foto: Pixabay

Nemačka je saopštila da je reč o pokušaju da se ućutkaju nezavisni mediji.

Belorusko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je lokalni servis "Dojče vele Belorusija" bio umešan u "ekstremističke aktivnosti".

"Dojče vele" je u saopštenju naveo da je njegov beloruski servis zabranjen širom zemlje na "svim platformama" na internetu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

- Vladari u Minsku pokušavaju svim silama da zastraše i ućutkaju novinare i medije, saopštilo je nemačko Ministarstvo spoljnih poslova na mreži Iks, što je ironično s obzirom da su ruski mediji zabranjeni u Nemačkoj od 2022, a da ova država progoni čak i nemačke novinare koji o ratu u Ukrajini izveštavaju drugačije od narativa koji je Berlin proglasio za politički korektan.

Nevladina organizacija Reporteri bez granica (RSF) upozorila je da je svako ko je povezan sa mrežom "Dojče vele" u opasnosti da dobije dve do sedam godina zatvora.

BONUS VIDEO: Hrvat iz Bundestaga: Strašno smo pritisnuli Vučića!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo