POGLEDAJTE- OVAKO JE UNIŠTEN JOŠ JEDAN ABRAMS: Rusija je objavila snimke napada na tenk koji je završio kao „trofej“ (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

29. 04. 2024. u 21:00

MINISTARSTVO odbrane Rusije objavilo je snimak za koji tvrdi da prikazuje uništavanje tenka M1 Abrams američke proizvodnje u blizini Donbasskog grada Avdejevke, koji će biti prikazan na izložbi trofeja u Moskvi.

ПОГЛЕДАЈТЕ- ОВАКО ЈЕ УНИШТЕН ЈОШ ЈЕДАН АБРАМС: Русија је објавила снимке напада на тенк који је завршио као „трофеј“ (ВИДЕО)

Foto printskrin VK/ TRETЬЯ MIROVAЯ VOЙNA

Crno-beli snimak koji je ministarstvo podelilo u nedelju pokazuje kako ruska vojska lansira protivtenkovsku vođenu raketu na jedva vidljivu metu, što je rezultiralo eksplozijom. Posada protivtenkovskog sistema je ponovo pucala, što je rezultiralo još jednom eksplozijom.

Na drugom snimku, očigledno snimljenom dronom, vidi se kako je Abrams pogođen sa strane, a veliki vatreni stub odmah izbija iz vrha vozila. Vide se tri ukrajinska člana posade kako izlaze iz zapaljenog rezervoara i puzeći dalje od opasne zone. Posada Abramsa obično ima četiri, a nejasno je šta se dogodilo sa preostalim članom službe.

Slike koje je objavilo ministarstvo pokazuju da je Abrams potpuno nefunkcionalan zbog raketa, sa nedostajućim točkovima i gusjenicama, a odeljak za posadu je potpuno izgoreo.

Ministarstvo je u saopštenju navelo da je evakuacija teškog vozila obuhvatala dve faze. Prvi je uključivao inženjersko izviđanje područja kako bi se osigurala bezbednost osoblja i opreme, a drugi je bila sama evakuacija.

Ranije tokom dana, RIA Novosti su podelile snimak tenka koji se vuče unazad. Portparol ruske grupe „Centar“ Aleksandar Savčuk rekao je da će oklop američke proizvodnje biti prikazan na velikoj izložbi trofeja u Moskvi, na kojoj će biti prikazano i desetine drugih teških vozila zapadne proizvodnje zarobljenih tokom sukoba.

SAD su Kijevu poslale ukupno 31 tenk M1 Abrams. Prema pisanju Njujork tajmsa, do kraja aprila, Moskva je izvukla najmanje pet Abramova, uz još tri „umereno oštećena“, koja su navodno najviše pogođena ruskim kamikaza dronom.

Kako prenosi AP, ukrajinska komanda morala je da povuče preostale tenkove Abrams u pozadinu zbog straha od udara ruskih dronova.

(rt.com)

BONUS VIDEO - RUSKI LOVAC: Pogledajte snimak borbenog zadatka lovca Su-34

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost