TORNADO SRAVNIO SA ZEMLJOM ZGRADE I KUĆE: Nekoliko povređenih u snažnim olujama, a stručnjaci upozoravaju da će biti još gore (FOTO/VIDEO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

27. 04. 2024. u 09:09

TORNADO su u petak prošla kroz delove Nebraske i Ajove, sravnivši sa zemljom desetine kuća, uzrokujući urušavanje industrijske zgrade i povredivši najmanje sedam ljudi, piše "Njujork tajms".

ТОРНАДО СРАВНИО СА ЗЕМЉОМ ЗГРАДЕ И КУЋЕ: Неколико повређених у снажним олујама, а стручњаци упозоравају да ће бити још горе (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

U Nebraski su tornada pogodila mesta uključujući Vejverli i Linkoln, gde je uništena industrijska zgrada, pri čemu su povređene najmanje tri osobe, saopštili su zvaničnici. U zapadnoj Omahi, dve osobe su hospitalizovane, a stotine kuća je oštećeno, saopštila je policija.

U Ajovi, tornado je pogodio Minden, oko 160 kilometara zapadno od De Mojna, uništivši desetine domova i povredivši najmanje dve osobe, saopštila je šerifova kancelarija u okrugu Potavatami. Guverner Kim Rejnolds izdao je upozorenje o katastrofi za okrug.

Foto: Tanjug/AP

Nacionalna meteorološka služba saopštila je da je u petak primila više od 95 izveštaja o tornadima u najmanje pet država takozvanih Velikih ravnica.

Meteorolozi upozoravaju na široko rasprostranjen rizik od "opasnog vremena" i u subotu, od Teksasa do Mičigena.

Foto: Tanjug/AP

Gradovi poput Oklahoma Sitija, Kanzas Sitija i Dalasa mogli bi da dožive jake oluje. Grad veličine od loptica za golf do loptica za bejzbol mogao bi da pada, a mogući su i jaki, olujni vetrovi.

Pretnja od jakih grmljavina nastaviće se i u nedelju, uključujući oblasti od jugoistočnog Teksasa do zapadnog Ilinoisa.

Nešto manje verovatno da će se pojaviti oluje, ali će i dalje postojati određeni rizik od formiranja oluja koje bi mogle da proizvedu čak i nekoliko tornada.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: FESTIVAL U INDIJI: Ukrašeni slonovi pridružuju se hiljadama Hindusa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)