ZAVRŠENA EKSHUMACIJA TELA IZ BOLNICE NASER: Pronađeno više od 300 tela

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

26. 04. 2024. u 22:48

DOKTOR Muhamad Al-Mughir, direktor civilne odbrane Gaze, izjavio je danas da je završena ekshumacija tela iz medicinskog kompleksa Naser u Kan Junisu.

ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА ТЕЛА ИЗ БОЛНИЦЕ НАСЕР: Пронађено више од 300 тела

Foto: Tanjug/AP

On je rekao da je potraga i izvlačenje tela iz masovnih grobnica trajala nedelju dana, delom zbog ograničenih resursa, prenela je Al Džazira.

U medicinskom kompleksu Naser pronađeno je više od 300 tela, uključujući neke sa vezanim rukama, bez odeće i upucane u glavu.

Palestinska civilna odbrana navela je da postoje jasni dokazi da je izraelska vojska počinila zločine protiv čovečnosti izvodeći pogubljenja po prekom postupku.

UN i EU pozvale su na hitne istrage, ali je Stefan Dižarik, portparol generalnog sekretara UN, rekao da je, dok organizacija prikuplja informacije o masovnim grobnicama u bolnici Naser, potrebno utvrditi mandat zakonodavnog tela UN da bi dokazi bili uzeti na čuvanje.

Masovne grobnice otkrivene su i u bolnici Al-Šifa u gradu Gazi, najvećoj zdravstvenoj ustanovi u enklavi, za koju je Savet UN za ljudska prava rekao da je "prazna školjka" nakon što je tamo 1. aprila završena dvonedeljna izraelska opsada.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori