AMERIKA UVODI SANKCIJE BATALJONU "NECAH JEHUDA": Ekstremistička jedinica optužena zbog kršenja ljudskih prava Palestinaca

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

20. 04. 2024. u 22:46

OČEKUJE se da će SAD uvesti sankcije bataljonu Necah Jehuda u sastavu Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) zbog kršenja ljudskih prava Palestinaca na Zapadnoj obali.

АМЕРИКА УВОДИ САНКЦИЈЕ БАТАЉОНУ НЕЦАХ ЈЕХУДА: Екстремистичка јединица оптужена због кршења људских права Палестинаца

Foto: Profimedia

Ovaj izraelski bataljon je uglavnom sastavljen od ultraortodoksnih haredi Jevreja i pripadnika ekstremističke jevrejske omladine koji zastupaju krajnje desničarske stavove i nisu bili uključeni u druge borbene jedinice IDF-a, prenosi Džeruzalem post.

Tri neimenovana dobro upućena izvora potvrdila su jerusalemskom dnevniku da se očekuje da će američki državni sekretar Entoni Blinken u narednih nekoliko dana objaviti sankcije bataljonu Necah Jehudi.

Ovo će biti prvi put da je vlada SAD uvela sankcije nekoj izraelskoj vojnoj jedinici zbog njenih aktivnosti na Zapadnoj obali, navodi izraelski dnevnik i dodaje da neimenovani izvori tvrde da će u okviru američkih sankcija biti zabranjene isporuke američke vojne pomoći bataljonu Necah Jehuda.

Pored toga, navodi list, pripadnicima ove jedinice neće biti dozvoljeno da učestvuju u obuci sa pripadnicima američke vojske.

 

BONUS VIDEO: POPLAVE U RUSIJI -  Snimci dronom pokazuju poplavama pogođena predgrađa na jugu Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)