UŽASAN POTEZ: Izrael uskratio pristup severu Gaze za dva humanitarna konvoja

Novosti online

12. 04. 2024. u 22:27

Portparol UN Stefan Dižarik izjavio je da je izraelska vojska sprečila dva humanitarna konvoja da stignu do severnog dela Pojasa Gaze.

УЖАСАН ПОТЕЗ: Израел ускратио приступ северу Газе за два хуманитарна конвоја

Foto: Tanjug/AP

''Naše kolege iz Kancelarije UN za koordinaciju humanitarnih poslova (OCHA) rekle su nam da su za danas planirali da dve humanitarne misije stignu u severnu Gazu, ali su obema izraelske vlasti uskratile pristup'', rekao je Dižarik, prenosi Tajms of Izrael.

Jedan od konvoja trebalo je da isporuči 20.000 litara goriva za pokretanje rezervnih generatora električne energije u bolnici Al Ahli, gde medicinsko osoblje i dalje radi na pružanju osnovne zdravstvene nege uprkos tome što nema struje, objašnjava Portparol UN.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

ŠOKANTAN SNIMAK: Novak Đoković zabrinuo navijače kao nikad pre! Da li je sa njim sve u redu?! (VIDEO)