"RUSIJI JE TO POZNATO" Zaharova: Švedska praktično podstiče plaćenike da se bore na strani ukrajinske vojske

Novosti online

03. 04. 2024. u 09:16

ŠVEDSKE vlasti pokazuju potpunu ravnodušnost prema svojim građanima, zapravo ih podstiču da se bore na strani Oružanih snaga Ukrajine, navodi se u komentaru zvanične predstavnice ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove, objavljenom na sajtu diplomatskog resora.

РУСИЈИ ЈЕ ТО ПОЗНАТО Захарова: Шведска практично подстиче плаћенике да се боре на страни украјинске војске

Foto: Profimedia

- Rusiji je poznato da strani plaćenici, uključujući švedske, učestvuju u sukobu na strani neonacističkog režima u Kijevu - primetio je diplomata.

- Pokušaji švedskog Ministarstva spoljnih poslova da nevešto legitimiše plaćenike, čime zapravo podstače odlazak u ratne zone još više švedskih građana, govori o potpunoj ravnodušnosti Stokholma prema sudbini sopstvenih građana - dodala je ona.

Prema njenim rečima, uprkos tome što se trenutno ne pominje ukrajinska „legija stranaca“ na sajtu ukrajinske ambasade u Švedskoj, teško je verovati da se regrutovanje Šveđana ne vrši drugim kanalima.

- Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, ukupan broj švedskih plaćenika na teritoriji Ukrajine iznosio je oko 90 ljudi, od kojih je 25 već likvidirano - napomenula je Zaharova.

- Savetujemo svima da se sete ovoga, ne samo Šveđanima, koji planiraju da se angažuju u oružanim aktivnostima protiv ruskih trupa u zoni specijalne vojne operacije. Vlasti stranih zemalja to treba da znaju i da snose odgovornost za svoju sudbinu - zaključila je ona.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave