"NEMA NIŠTA NEDOSTIŽNO ZA RUSKO ORUŽJE" Gavrilov: Rusija u Ukrajini razbila brojne mitove o Zapadu

Novosti online

02. 04. 2024. u 08:52

MOSKVA je tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini naučila mnoge lekcije i razbila brojne mitove o nadmoći zapadnih vojnih standarda, rekao je šef ruske delegacije na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja Konstantin Gavrilov.

НЕМА НИШТА НЕДОСТИЖНО ЗА РУСКО ОРУЖЈЕ Гаврилов: Русија у Украјини разбила бројне митове о Западу

Foto MO Rusije

- Čitavom svetu je postalo jasno da to što Oružane snage Ukrajine koriste zapadno oružje i navodno napredne NATO metode planiranja operacija ne može da obezbedi nadmoć na bojnom polju - rekao je Gavrilov.

Diplomata je dodao da danas na bojnom polju ne postoji ništa jedinstveno i nedostižno za rusko oružje.

- U mnogim slučajevima čak i sovjetska tehnika po svojim borbenim karakteristikama prevazilazi zapadne modele. Jasna potvrda toga su američki tenkovi 'abrams', britanski 'čelendžer' i nemački 'leopard' koji gore na bojnom polju, kao i pad akcija njihovih proizvođača - pojasnio je Gavrilov.

On je takođe istakao da ruski odbrambenoindustrijski kompleks ne samo da se prilagodio radu u uslovima žestokog sankcionog pritiska, nego je i višestruko povećao svoje kapacitete u pojedinim oblastima.

- Naša vojna tehnika se odlično pokazala u zoni specijalne operacije. Posade tenkova T-90M 'proriv' uništavaju uporišta protivnika sa udaljenosti od skoro deset kilometara - zaključio je ruski diplomata.

Četvrtog aprila se navršava 75 godina od osnivanja NATO-a.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)