ZAHAROVA ODBRUSILA VAŠINGTONU: Niko neće poverovati Americi da Kijev nije umešan u teroristički napad u Moskvi

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

26. 03. 2024. u 18:30

TEŠKO je poverovati u reči SAD da Kijev nije umešan u teroristički napad u Moskvi, kada je upravo Zapad aplaudirao ekstremistima u Ukrajini 2013. i 2014. godine, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА ОДБРУСИЛА ВАШИНГТОНУ: Нико неће поверовати Америци да Кијев није умешан у терористички напад у Москви

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

- Sada Vašington govori da Ukrajina navodno nema nikakve veze s tim. Ko će im poverovati kada su 2013.-2014. godine upravo Vašington, Velika Britanija, Nemačka, Brisel, Pariz, Varšava, sve baltičke zemlje aplaudirali, delili novac koliko god su mogli onima koji su bacali Molotovljeve koktele na iste takve civilne zgrade i infrastrukturu u centru Kijevu -  kazala je Zaharova.

Napad na „Krokus siti hol“

U napadu na posetioce koncerta u Moskvi koji se dogodio 22. marta ubijeno je 139 osoba. Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da je u blizini rusko-ukrajinske granice privedeno 11 lica, uključujući četvoricu terorista.

Četvrorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.

Iz njihovih izjava proizlazi da je napad izveden za novac, ali jasnu sliku o tome koji su bili njihovi motivi za napad i ko su nalogodavci jednog od najkrvavijih terorističkih napada u istoriji Rusije za sada nije moguće složiti.

Basmanski sud u Moskvi odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.

Ukrajina je jedina zemlja koja nije osudila teroristički napad u „Krokus siti holu“, a stručnjaci ocenjuju da to pokazuje zločinačku prirodu aktuelnog režima u Kijevu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: HAPŠENjE U MOSKVI - Sumnja se da je priveden jedan od terorista

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!