ALARM POSLE MASAKRA U MOSKVI: Antiterorističke mere u Francuskoj podignute na najviši nivo

Tanjug

26. 03. 2024. u 13:28

FRANCUSKE vlasti podigle su na najviši nivo sistem antiterorističkih mera zbog bojazni od "mogućeg terorističkog napada", a nakon napada u Moskvi.

АЛАРМ ПОСЛЕ МАСАКРА У МОСКВИ: Антитерористичке мере у Француској подигнуте на највиши ниво

Foto: EPA

Francuske obaveštajne službe pribojavaju se da bi napad terorista u dvorani Krokus mogao da posluži kao "inspiracija" za daljinski kontrolisane pretnje iz centralne Azije preko mladih pojedinaca koji borave na tlu Francuske, prenosi Mond.

Kako se navodi, teroristički napad u Moskvi, izveden u petak, 22. marta, i za koji je odgovornost preuzela organizacija Islamska država (ID), snažno je odjeknuo i u Francuskoj.

U nedelju je u Jelisejskoj palati održano vanredno zasedanje Nacionalnog saveta za odbranu posvećeno isključivo mogućoj terorističkoj pretnji uoči održavanja Olimpijskih igara za četiri meseca i brojnih terorističkih pretnji s kojima su suočene francuske obrazovne ustanove.

Nakon ovog sastanka, francuski premijer Gabrijel Atal je izjavio da je doneta odluka da se sistem antiterorističkih mera podigne na najviši nivo odbrane od "mogućeg terorističkog napada".

Predsednik Emanuel Makron koji je u ponedeljak doputovao u Gvajanu, francusku prekomorsku teritorijiju, ponovio je da je prema informacijama "dostupnim obaveštajnim službama" jedna frakcija ID isplanirala i sprovela u delo napad u Moskvi.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)