"BILO JE NAJTEŽE REĆI DECI": Kako je princeza Kejt Midlton saznala da ima rak

S.V.

22. 03. 2024. u 22:27

PRINCEZI od Velsa Kejt Midlton dijagnostifikovan je rak u 42.godini i ona je sada na preventivnoj hemoterapiji. U emotivnoj video-poruci koju je objavila na zvaničnom instagram-nalogu, Kejt je otkrila da je dijagnoza šokirala celu porodicu i da ona i princ Vilijam "čine sve što mogu da to obrade i reše ovo privatno, za dobrobit porodice. Nije otkrila o kakvoj vrsti raka je reč.

БИЛО ЈЕ НАЈТЕЖЕ РЕЋИ ДЕЦИ: Како је принцеза Кејт Мидлтон сазнала да има рак

Foto: EPA

Ona je za opaku bolest saznala nakon što su testovi, urađeni posle operacije abdomena u januaru, pokazali prisustvo kancera. Zahvalila se svima koji su joj slali poruke podrške dok se oporavljala od hirurškog zahvata i rekla da su to bili veoma teški meseci za njenu porodicu, ističući da ima odličan medicinski tretman.

- U januaru sam bila podvrgnuta operaciji abdomena u Londonu, ali tada se mislilo da moje stanje nije kancerogeno - kazala je Kejt. - Operacija je bila uspešna. Međutim, testovi posle operacije otkrili su da je rak bio prisutan. Moj medicinski tim mi je savetovao da se podvrgnem preventivnoj hemioterapiji i sad sam u ranoj fazi tog tretmana.

Sedeći na baštenskoj klupi u porodičnom vrtu, u džemperu na na plavo-bele pruge i plavim pantalonama, Kejt je rekla da joj je trebalo vremena da se pomiri sa vestima i kaže svojoj deci princu Džordžu (10), princezi Šarlot (8) i princu Luiju (5), pre nego što obavesti svet.

Princeza im je rekla da je "dobro i da je svakim danom sve jača", te da se "usredređuje na stvari koje će joj pomoći da ozdravi, u umu, duhu i telu".

Bela kuća: Želimo joj brz oporavak

Bela kuća saopštila je sinoć da želi potpuni oporavak princezi od Velsa Kejt nakon što je objavila da ima kancer.

Portparol Bele kuće Karin Žan-Pjer rekla je da su zvaničnici Bele kuće saznali za tu vest iz Kejtine video-poruke.

- Neverovatno smo tužni što čujemo takve vesti - navela je Žan-Pjer na redovnoj konferenciji za novinare, ističući da svi Amerikanci žele Kejt brz oporavak.

- Imati Vilijama uz mene takođe je veliki izvor utehe i sigurnosti. Kao i ljubav, podrška i dobrota koju su pokazali mnogi od vas. Oboma nam to puno znači.

Ova vest veliki je šok za britansku kraljevsku porodicu jer se i kralj Čarls trenutno reči od raka, što je saopšteno početkom februara. Poslednjih nedelja, mediji širom sveta spekulisali su o zdravstvnom stanju princeze, uz brojne glasine i teorije zavere na društvenim mrežama.

Princeza od Velsa poslednji put viđena je u javnosti 25.decembra, a Kensingtonska palata je 17.januara objavila saopštenje iz kojeg je javnost saznala da je Kejt otišla na "planiranu abdominalnu operaciju u londonsku kliniku". Njen nagli nestanak iz javnosti, kao i tajnovitost oko njenog zdravstvenog stanja uznemirili su mnoge Britance, a na društvenim mrežama počeli su se širiti razne teorije o razlozima njenog nestanka.

Kralj Čarls je ponosan na hrabru snaju

- KRALj je ponosan na Katarinu zbog njene hrabrosti da progovori o svojoj dijagnozi i ostaje u najbližem kontaktu sa svojom voljenom snahom - saopšteno je iz Bakingemske palate, posle objave princeze iz Velsa.

Britanski "Dejli mejl" piše da kraljevski članovi retko posećuju jedni druge u bolnici, ali kao jasan znak koliko je jaka veza između kralja i Kejt, Čarls je juče proveo nekoliko trenutaka uz snaju.

Izvor je rekao da su ovo bili "neverovatno teški meseci za celu porodicu" i da je bilo važno da se princeza pomiri sa svojom dijagnozom, da se oporavi od operacije i započne svoj put oporavka pre nego što se obrati javnosti.

Javnost je uzburkala i fotografija nje sa decom koja je objavljena na Dan žena. Posle brojnih nagađanja i tekstova u štampi i na portalima, Kejt se oglasila i otkrila da je sama "editovala", odnosno uredila fotografiju.

Vest o Kejtinoj opasnoj bolesti sinoć su preneli svi svetski mediji. Britanski portali pišu da je princ Vilijam saznao da njegova supruga ima rak samo nekoliko trenutaka pre nego što je trebalo da prisustvuje komemoraciji svog kuma, grčkog kralja Konstantina 27. februara. Odsustvo princa sa događaji u kapeli Svetog Đorđa u dvorcu Vindzor mnogima je bilo čudno jer je otkazano u poslednji tren, a mediji tvrde da je baš tada saznao za njenu dijagnozu.

S.V.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024