POREDI ABORTUS I VAĐENJE ZUBA: Ginekolog iz Poljske izjavila da je nerođeno dete parazit (VIDEO)

Novosti online

19. 03. 2024. u 19:04

Poljski ginekolog Ana Oravec našla se u centru pažnje nakon što je rekla da je nerođeno dete „parazit“ i da je abortus navodno "bezbedniji od vađenja umnjaka".

ПОРЕДИ АБОРТУС И ВАЂЕЊЕ ЗУБА: Гинеколог из Пољске изјавила да је нерођено дете паразит (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Izjava dr Oravec je data tokom debate o abortusu, a njene reči su naširoko prenete u poljskim medijima.

– Sa stanovišta biologije, parazitizam je situacija u kojoj jedan organizam uzima drugom, a ne daje ništa zauzvrat. A trudnoća je na neki način takva situacija, jer fetus ni na koji način ne hrani ženu. Dakle, on je parazit. Ali većina žena odlučuje da se bavi ovim parazitizmom i zadovoljna je parazitom koji je unutra - rekla je ona.

Kasnije u programu, Oraviec je objasnila da je za legalizaciju abortusa do 12. nedelje trudnoće, iznevši zapanjujući argument.

– Smatram da žena treba da odluči da li želi da ostane trudna ili da prekine trudnoću. Ako pacijentkinja odluči da abortira pre 12. nedelje, to je dovoljno bezbedna procedura bezbednija od vađenja umnjaka - rekla je ona.

Na snimku ispod možete videti kako izgleda nerođeno dete u 12. nedelji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024