MAKRON: Rusija nije velika, već srednja sila sa nuklearnim oružjem

Novosti online

17. 03. 2024. u 07:57

FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron ponovio je, u razgovoru koji je juče uveče objavio Le Parisien, da će u jednom trenutku u Ukrajini možda biti potrebne kopnene operacije Zapada.

МАКРОН: Русија није велика, већ средња сила са нуклеарним оружјем

Foto Tanjug/AP

- Ne želim to i neću pokrenuti takvu inicijativu, ali možda će u jednom trenutku biti potrebne operacije na terenu, kakve god da su, za suprotstavljanje ruskim snagama - rekao je Makron.

- Snaga Francuske je u tome što mi to možemo - dodao je on.

Francuski predsednik se dan ranije u Berlinu sastao sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i poljskim premijerom Donaldom Tuskom.

Makron je rekao da će posetiti Kijev u narednim nedeljama. Takođe je naglasio da pomoć Francuske i Nemačke Ukrajini može biti komplementarna.

- Nemačka troši više od Francuske, ima više budžetskog prostora, to je prilika. A Francuska, s druge strane, može da uradi stvari koje Nemačka ne može - rekao je on, relativizujući snagu Rusije.

- Ne treba da se plašimo, ne suočavamo se sa velikom silom. Rusija je srednja sila sa nuklearnim oružjem, ali njen BDP je manji od BDP-a Evropljana, manji od nemačkog, manji od francuskog - rekao je on.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ŽENA AUTOMOBILOM SLETELA U REKU, DETE OSTALO ZAROBLJENO NA ZADNJEM SEDIŠTU: Malenoj, nažalost, nije bilo spasa