OTKRIVENA TERORISTIČKA ORGANIZACIJA U RUSIJI: Planirali da zatruju hranu po nalogu ukrajinske obaveštajne službe

Novosti online

14. 03. 2024. u 07:20

U SANKT Peterburgu je otkriven ogranak tajne organizacije čiji su članovi, po nalogu ukrajinske vojne obaveštajne službe, planirali da stave otrov u prehrambene proizvode namenjene osoblju ruskog Severnog vojnog okruga i stanovništvu u okupiranim oblastima Ukrajine, javlja RIA Novosti.

ОТКРИВЕНА ТЕРОРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА У РУСИЈИ: Планирали да затрују храну по налогу украјинске обавештајне службе

Foto: FSB RF

Kako je saopštila ruska Obaveštajno-bezbednosna služba (FSB), ogranak te organizacije, pod nazivom "Ruski dobrovoljački korupus", činila su četiri muškarca "radikalne desničarske ideologije" koji su svoje aktivnosti vršili u Sankt Peterburgu.

Sva četvorica su privedeni.

"Ruski dobrovoljački korpus" je u Rusiji označen kao teroristička organizacija, podseća RIA Novosti.

Protiv njih je otvorena istraga zasnovana na elementima zločina predviđenih u 2. delu člana 205.5 Krivičnog zakona Ruske Federacije "Učešće u aktivnostima terorističke organizacije“.

Kako se dodaje, oni su takođe prikupljali podatke o objektima za održavanje života, transportu i drugoj kritičnoj infrastrukturi koja se nalazi u Sankt Peterburgu i Lenjingradskoj oblasti u cilju dalje pripreme terorističkih napada.

BONUS VIDEO: DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!