MEDIJI O NEMAČKIM PROJEKTILIMA: Bundesver podiže rakete Taurus u stanje pripravnosti

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

12. 03. 2024. u 19:00

NEMAČKE vlasti su odlučile da modernizuju i podignu u stanje pripravnosti sve krstareće rakete Taurus kojima raspolaže Bundesver, piše Velt, pozivajući se na sopstvene izvore.

МЕДИЈИ О НЕМАЧКИМ ПРОЈЕКТИЛИМА: Бундесвер подиже ракете Таурус у стање приправности

Foto: Profimedia

Prema pisanju lista, sve rakete Taurus moraju biti modernizovane. Ukupno, kako list ističe, nemačke oružane snage imaju oko 600 sistema, tačan broj je tajna. Trenutno, samo polovina je spremna za upotrebu nakon tehničkog remonta 2018. godine. Za drugu polovinu sertifikat je istekao.

Sada, kako Velt ističe, predstoji da se izvrši veliki remont postojećih sistema i trenutno nesertifikovanih krstarećih raketa.

Nemačko Ministarstvo odbrane nije komentarisalo ovu informaciju.

Međutim, kako navodi Velt, odbor za odbranu Bundestaga obavešten je o planovima na vanrednoj sednici u utorak uveče. Ovaj korak, kako se naglašava u tekstu, otvara nove mogućnosti za nemačku vladu po pitanju dalje vojne podrške Kijevu. U budućnosti bi mogla da isporuči više krstarećih raketa u Ukrajinu bez ugrožavanja sopstvene nacionalne odbrane. Sve je verovatnija i takozvana kružna razmena projektila sa saveznicima, zaključio je list.

Podsetimo, glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan objavila je prethodno 40-minutni audio-snimak razgovora visokih oficira nemačkog Bundesvera koji razmatraju „kako da bombarduju Krimski most“.

Prema tom zapisu, u razgovoru su učestvovala četvorica oficira, među kojima je i načelnik Odeljenja za operacije i obuku vazduhoplovnih snaga. Oficiri, između ostalog, razmatraju kako da isporuče rakete „taurus“ i kako da obuče ukrajinske vojnike da ispale te rakete na Krimski most, tako da Nemci ne pređu „crvenu liniju“ i da ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da sadržaj razgovora nemačkih oficira o pripremi napada na Krimski most pokazuje direktnu umešanost Zapada u sukob u Ukrajini.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024