LEKARI USPELI DA GA SPASU: Iguman manastira Pokrov Presvete Bogorodice preživeo napad nožem

Novosti online

11. 03. 2024. u 13:02

ARHIMANDRIT Jeronim, iguman manastira Pokrov Presvete Bogorodice u Kosauti, koji je u nedelju pronađen kako leži u lokvi krvi, u kritičnom je ali stabilnom stanju.

ЛЕКАРИ УСПЕЛИ ДА ГА СПАСУ: Игуман манастира Покров Пресвете Богородице преживео напад ножем

Foto: JutjubPrintskrin/Accent TV

Iako su prve informacije bile da je iguman preminuo od zadobijenih povreda, moldavski mediji javljaju da su lekari uspeli da ga reanimiraju po dolasku u bolnicu, te da je iguman hitno operisan.

Danas je direktorka bolnice u kojoj je iguman smešten objavila apel na društvenim mrežama u kojem moli građane da doniraju krv.

- Dana 10. marta 2024, iguman manastira iz sela Kosauti primljen je u okružnu bolnicu Soroka u kritičnom stanju. Hitna operacija obavljena je zajedno sa specijalistima iz Kišinjeva. Pacijent je teško, ali stabilno, svestan je, priča. Zbog gubitka velike količine krvi, pacijentu je urađena transfuzija, a uprava bolnice moli sve ljude dobre vere da daju krv za arhimandrita Jeronima i da mu spasu život. Čekamo Vas na Odeljenju za transfuziju krvi 12. 3. 2024. i 14. 3. 2024. godine od 8.00 časova. Učinimo dobro delo zajedno - napisala je direktorka Okružne bolnice Soroka Ela Ursu na Fejsbuku.

Podsetimo, igumana je izbo parohijan, mladić (26) koji je potom izvršio samoubistvo. On je igumanu zadao više uboda nožem u predelu leđa i vrata, nakon čega je pobegao u šumu, gde se obesio.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)