AKO SE KONGRESMENI NE USAGLASE DO PETKA: Američka vlada ostaje bez para i ide na privremeno finansiranje

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

04. 03. 2024. u 00:41

PREGOVARAČI u američkom Kongresu objavili su večeras predlog zakona o finansiranju vlade do kraja fiskalne godine koja je počela u oktobru, dok se kongresmeni suočavaju sa još jednom pretnjom oko delimičnog zatvaranja vlade, ukoliko ne donesu odluku do petka, 8. marta.

АКО СЕ КОНГРЕСМЕНИ НЕ УСАГЛАСЕ ДО ПЕТКА: Америчка влада остаје без пара и иде на привремено финансирање

Foto AP

Zakon predstavlja diskrecioni nivo potrošnje od 1,66 biliona dolara za fiskalnu 2024. godinu, rekao je portparol Čaka Šumera, lidera demokratske većine u Senatu, navodi Rojters.

Zakon ispunjava detalje sporazuma koji su Šumer i predsedavajući Predstavničkog doma iz Republikanske partije Majk Džonson potpisali početkom januara.

Kongresmeni su prošle nedelje izglasali četvrtu privremenu meru od 1. oktobra kako bi vlada imala izvor finansiranja, kako bi se omogućilo finansiranje dela vlade do 8. marta, dok bi jedan deo saveznih agencija ugasio 22. marta.

-Predlog zakona sadrži agresivna ulaganja koja su demokrate ostvarile za američke porodice, radnike i američku nacionalnu odbranu, istakao je Šumer.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)