ZAMENIK UKRAJINSKOG PREMIJERA JASAN: Kubrakov stavio tačku na to da li će Ukrajina zatvoriti svoju granicu sa Poljskom

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

28. 02. 2024. u 20:07

ZAMENIK ukrajinskog premijera Oleksandr Kubrakov saopštio je danas da Ukrajina neće zatvoriti svoju granicu sa Poljskom, nakon što je poljski premijer Donald Tusk izjavio da zvanična Varšava razmatra privremeno zatvaranje zajedničke granice i prekid bilateralne trgovine.

ЗАМЕНИК УКРАЈИНСКОГ ПРЕМИЈЕРА ЈАСАН: Кубраков ставио тачку на то да ли ће Украјина затворити своју границу са Пољском

Foto: Shutterstock/Vikipedija/Ilustracija

- O tome niko sa ukrajinske strane ne razmišlja. Naš narod se bori za egzistenciju u ratu protiv ruskog agresora. Za nas je stabilna granica pitanje opstanka - napisao je Kubrakov na društvenoj mreži X.

On je naveo da Ukrajina ima veliko poštovanje prema "prijateljskoj Poljskoj".

- Ponudili smo konstruktivna rešenja i preduzeli smo korake za ublažavanje tenzija na granici. Očekujemo odgovarajuće odluke od poljske vlade kako bismo osigurali da situacija ne upadne u ćorsokak - napisao je Kubrakov.

Premijer Poljske Tusk prethodno je rekao da je spreman da donosi "teške odluke" kada je reč o granici sa Ukrajinom.

- Uvek se konsultujem sa Kijevom kako bismo izbegli nepotrebne tenzije, ali moramo da pronađemo dugoročno rešenje - naveo je Tusk.

Poljska, Mađarska i Slovačka su prošle godine zabranile uvoz jeftinih ukrajinskih žitarica kako bi zaštitile sopstvenu poljoprivredu.

 

BONUS VIDEO: RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS - Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!