POGLEDAJTE - KORNET RAZNOSI AMERIČKOG OKLOPNJAKA: "Bredli" uništen na rekordnoj udaljenosti (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

27. 02. 2024. u 20:00

JEDINICE ruske vojske naoružane protivoklopnim sistemima nastavljaju sa uništavanjem ukrajinske ratne tehnike, a 25. februara pojavio se snimak na kom se može videti impresivno dejstvo "korneta".

ПОГЛЕДАЈТЕ - КОРНЕТ РАЗНОСИ АМЕРИЧКОГ ОКЛОПЊАКА: Бредли уништен на рекордној удаљености (ВИДЕО)

Foto Tanjug

Naime, pripadnici 114. gardijske motorizovane brigade naoružani modernizovanom verzijom ovog sistema - "kornet-m" - uništili su ukrajinsko borbeno vozilo pešadije M2 "bredli" američke proizvodnje, sa udaljenosti od oko devet kilometara.

Na početku snimka se može videti američki oklopnjak koji se na nepoznatoj distanci kreće sa leve na desnu stranu, dok ga ruski borci prate i lansiraju jednu protivoklopnu vođenu raketu.

U jednom trenutku ukrajinsko vozilo se iz nepoznatih razloga zaustavilo, a potom i pokušalo da nastavi kretanje (postoji mogućnost da je posada primetila projektil koji ide ka njima), ali je neposredno nakon toga uništeno.

U pozadini se moglo čuti oduševljenje ruskih vojnika, koji su postavili nov rekord, budući da je "bredli" uništen sa rekordne udaljenosti.

Da se zaista radi o distanci od devet kilometara, može se zaključiti na osnovu podataka da je brzina raketa modernizovanog "korneta" oko 300 m/s i da je od trenutka lansiranja do udara prošlo oko 30 sekundi.

Takođe, budući da je u pitanju udaljenost veća od osam kilometara, izvesno je da su ruski borci koristili raketu 9M133FM-3 sa visoko-eksplozivnom fragmentirajućom bojevom glavom, koja se inače koristi za dejstvo po lakooklopljenim vozilima i jedina je iz porodice koja ima povećani domet od 10 kilometara.

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prema dostupnim informacijama, "bredli" je najverovatnije pripadao 47. mehanizovanoj brigadi ukrajinske vojske, inače poznatoj po opremljenosti vozilima zapadne proizvodnje i velikim gubicima pretrpljenim tokom letnje ofanzive.

Američko borbeno vozilo pešadije uništeno je na periferiji sela Očeretino, severozapadno od Avdejevke, tokom povlačenja ove jedinice zajedno sa 3. jurišnom brigadom.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!