PUTIN: Poznavanje istorije je osnova nacionalnog identiteta

Novosti online

26. 02. 2024. u 18:10

MLADI moraju da znaju istoriju Rusije, imena pravih heroja, jer je to osnova nacionalnog identiteta izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, preneo je Kremlj.

ПУТИН: Познавање историје је основа националног идентитета

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

"Ključ budućnosti Rusije je da mladi ljudi imaju pouzdane životne smernice, kako bi tradicionalne vrednosti smatrali zaista svojim", poručio je predsednik zemlje povodom dodele glavne nagrade u oblasti obrazovanja "Znanje".

Tom prilikom je zahvalio svima koji na "poziv svog srca" preuzimaju odgovornu i plemenitu vaspitnu misiju i pomažu oživljavanju društva.

Ključ budućnosti zemlje je da mladi uče na najboljim primerima domaće i svetske kulture, književnosti, nauke i obrazovanja ali i da poznaju istoriju istoriju svoje zemlje i da znaju imena pravih heroja, istakao je Putin.

"Istorija nam donosi razumevanje naših korena, onih teških prekretnica kroz koje su prošli naši preci stvarajući i braneći zemlju. To su najvažnije, suštinske stvari koje služe kao osnova nacionalnog identiteta i čine nas jedinstvenim narodom", zaključio je predsednik Rusije.

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)