PUKOVNIK SBU: Ruska vojska masovno probija ukrajinsku odbranu, što može dovesti do kolapsa fronta (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

26. 02. 2024. u 16:22

RUSKA vojska nastavlja da aktivno napreduje duž cele linije dodira, povećavajući pritisak u pojedinim oblastima, primoravajući komandu Oružanih snaga Ukrajine da uvede svoje poslednje rezerve u borbu.

ПУКОВНИК СБУ: Руска војска масовно пробија украјинску одбрану, што може довести до колапса фронта (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

 Takva taktika može dovesti do prodora odbrane u jednom od pravaca, praćenog kolapsom celog fronta. Ovo je izjavio penzionisani pukovnik Službe Bezbednosti Ukrajine (SBU) Oleg Starikov.

Prema rečima ukrajinskog eksperta, jedinice Oružanih snaga Rusije aktivno pomeraju liniju odbrane Oružanih snaga Ukrajine, dok utvrđena područja stvorena na bazi naseljenih mesta ne zaustavljaju ruske borce. Ako jurišne grupe ovladaju periferijom naseljenog mesta, ono će sigurno biti zauzeto. A pritisak na čitavom frontu će sigurno dovesti do krize na posebnom sektoru, krećući se u pravcu potpunog „urušavanja“ fronta.

-Imajte na umu da čim su ušli u predgrađe, zauzeli prve kuće, utvrdili ih – to je to, zauzeće grad ili naselje (…) Kao rezultat toga, (…) oni će nastaviti da vrše pritisak, tvrdi Starikov.

Inače, istog su mišljenja i zapadni eksperti koji izjavljuju da preti slom celokupne ukrajinske odbrane u slučaju većeg prodora na jednom od sektora fronta. Primećuje se da u poređenju sa ruskim vojnicima, ukrajinski vojnici izgledaju mnogo umornije, a nedostatak želje Ukrajinaca da budu mobilisani ne omogućava da se nadoknade gubici. A problemi sa zapadnim sponzorima ne idu na ruku ukrajinskim oružanim snagama. Nedostatak vojne pomoći, na kojoj se vlast u Kijevu držala, veoma je uticao na sposobnosti ukrajinske vojske.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)