LAVROV IMA JASAN STAV O KRIMU: To je bio jedini pravi korak...

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

15. 02. 2024. u 11:09

DRAMATIČNI događaji u Ukrajini pokazuju da je pripajanje Krima Rusiji bio jedini pravi korak za poluostrvo, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na prezentaciji zbornika "Krim u razvoju Rusije".

ЛАВРОВ ИМА ЈАСАН СТАВ О КРИМУ: То је био једини прави корак...

FOTO: Tanjug/AP

Odluka Krima da se vrati kući u potpunosti odgovara logici istorijskog procesa i iskonskim interesima Krimljana, naglasio je Lavrov.

Podsetio je na reči Vladimira Putina koji je rekao da Rusija tada nije mogla da okrene leđa svojim ljudima i da ih ostavi u nevolji, to bi bila izdaja.

Zbornik koji sadrži dokumenta iz arhive Ministarstva spoljnih poslova Rusije objavljuje se tačno deset godina od kad su Krimljani na referendumu svesno izabrali da se vrate otadžbini, govore na maternjem jeziku i neguju svoju kulturu i tradiciju, naglasio je ruski ministar.

- Zbornik sadrži unikatna dokumenta koji dokazuju da je sudbina Krima neraskidivo povezana sa Rusijom. U pitanju je zbornik dokumenta o događajima na južnim krajevima naše otadžbine - rekao je Lavrov.

Rusija danas mnogo radi kako bi se negovala ljubav prema istoriji i kako bi se sačuvala istorija o slavnoj prošlosti zemlje, a ovaj zbornik predstavlja konstruktivan doprinos u tom pravcu, zaključio je.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)