DRVLJE I KAMENJE PO KARLSONU: Saveznici s obe strane Atlantika bruje nezadovoljstvom posle intervjua američkog novinara s Putinom

Drvlje i kamenje osuto je na Zapadu po novinaru Takeru Karlsonu, posle njegovog intervjua s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Sve ide dotle da se čak pojavljuju navodi o razmišljanju da mu se zabrani kretanje na teritoriji EU!

ДРВЉЕ И КАМЕЊЕ ПО КАРЛСОНУ: Савезници с обе стране Атлантика брује незадовољством после интервјуа америчког новинара с Путином

Foto printskrin Taker Karlson netvork

Bivšoj zvezdi "Foks" televizije, koji sada svoje razgovore objavljuje preko društvenih mreža, zamera se to što je Putinu omogućio nesmetano da govori.

Naslov "Putin je izašao kao propagandni pobednik posle mlakog Karsolnovog intervjua" koji je objavio "Foksov" konkurentski Si-En-En najbolje pokazuje atomsferu koja vlada povodom razgovora za ruskim šefom države.

- Sada razumemeo zašto je Vladimir Putin odobrio intervju Takeru Karlsonu – piše u analitičkom tekstu Si-En-En. - Tokom više od dvosatnog intervjua, bivši voditelj Foks njuza, koji je postao komentator na društvenim mrežama, uglavnom se uzdržao od izazivanja ruskog autoritarca, čiji je brutalni rat protiv Ukrajine doveo do bespotrebne smrti stotina hiljada ljudi.

Američki medij dodaje da, "umesto da vrši pritisak na Putina po mnogim važnim pitanjima, uključujući verodostojne optužbe da je Rusija počinila ratne zločine i zatvaranje opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, Karlson je prepustio autokrati slobodu da manipuliše javnošću i ispriča svoju stranu priče, ma koliko obmanjujuću.

Francuski "Ekpres" piše da je Putin preko Karlsona poslao dugačku poruku Americi i Zapadu.

- Taker Karlson je sigurno na putu da bude označen kao propagandista ruskog režima. Ako Putinu omogućuje dezinformacije, EU bi trebalo da istraži zabranu putovanja! – poručio je Gi Verhofštad, evropski poslanik i nekadašnji belgijski premijer.

Poznati američki investitor i influsenser Brajan Krasenštajn je preko društvenih mreža objavio da EU traži način kako da Karlsonu zabrani ulazak na teritoriju EU, posle intervjua s Putinom. Ovaj tvit je pogledalo više od 35 miliona ljudi. Na tapetu je i Ilon Mask,  vlasnika mreže "Iks", koji je rekao da neće cenzurisati ovaj razgovor.

Bivša američka predsednička kandidatkinja Hilari Klinton je Karlsona nazvala "korisnim idiotom".

S druge strane, ima i onih koji ga podržavaju, poput francuskog političara i nekadašnjeg predsedničkog kandidata u ovoj zemlji Fransoa Aselinoa koji ističe da je to što je Karslon uradio "povratak pravom novinarstvu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)