KIJEV PRED VOJNIM UDAROM? Mediji prenose - Nulandova požurila da to spreči

Марија Стевановић
Marija Stevanović

05. 02. 2024. u 09:40

ZAMENIK državnog sekretara SAD za politička pitanja Viktorija Nuland doputovala je u Kijev zbog pretnje vojnim udarom u Ukrajini, piše list „Azija tajms“.

КИЈЕВ ПРЕД ВОЈНИМ УДАРОМ? Медији преносе - Нуландова пожурила да то спречи

Viktorija Nuland / Foto Profimedia

„Zašto je Nulandova požurila u Kijev? Najverovatnije je da joj je Bela kuća rekla da odmah ode tamo u slučaju da stvari u Kijevu krenu po zlu. Očigledno je da su se zaista uplašili da bi Valerij Zalužni mogao da rasporedi vojsku i iskoristi je protiv Vladimira Zelenskog“, navodi se u materijalu.

Prema rečima autora teksta, zadaci Viktorije Nuland su bili da mu objasni gde mu je mesto i smiri glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, koga predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski planira da smeni zbog neuspeha na bojnom polju.

Novinar pretpostavlja da glavnokomandujući ukrajinske vojske još uvek može da krene protiv Kijeva.

Viktorija Nuland je doputovala u Kijev 31. januara na sastanke sa ukrajinskim premijerom Denisom Šmigalom i ministrom spoljnih poslova Ukrajine Dmitrijem Kulebom. Ona je obavestila Kijev da su američki visokoprecizni projektili GLSDB koje je Vašington obećao Ukrajini već na putu.

Ranije je britanski list „Fajnenšnal tajms“ pisao da se Zelenski 29. januara sastao sa Zalužnim i ponudio mu poziciju savetnika ukrajinskih vlasti nakon ostavke. List „Ekonomist“ je tvrdio da je Zalužnom ponuđena pozicija sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost Ukrajine, ali je general odbio, prenosi Sputnjik. 

BONUS VIDEO:

EVO KAKO KURTIJEVI SRBI VODE LEPOSAVIĆ: Izdala Srbiju i Srbe pa šmrče kokain u opštini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!