POGLEDAJTE - SNIMAK POGOĐENE AMERIČKE BAZE: Ogroman požar nakon raketnog udara u Siriji - Oglasilo se sirijsko ministarstvo odbrane (VIDEO)

Марија Стевановић
Marija Stevanović

03. 02. 2024. u 08:36

VOJNA baza SAD na gasnom polju Koniko u provinciji Deir ez-Zor u istočnoj Siriji našla se pod raketnom vatrom.

ПОГЛЕДАЈТЕ - СНИМАК ПОГОЂЕНЕ АМЕРИЧКЕ БАЗЕ: Огроман пожар након ракетног удара у Сирији - Огласило се сиријско министарство одбране (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Telegram

Lokalni izvor rekao je za RIA Novosti da je nakon raketnog napada izbio požar. Prethodno je TV kanal Al Majdan izvestio da se američka baza na gasnom polju Koniko u provinciji Deir ez-Zor u istočnoj Siriji našla pod raketnom vatrom.

- Američka baza na gasnom polju Koniko na istoku Deir ez Zora našla se pod raketnom vatrom - navodi TV kanal Al Majdan.

Ranije je izvor za RIA Novosti rekao da su bespilotne letelice napale položaje savezničkih snaga sirijske vojske u provinciji Deir ez-Zor u istočnoj Siriji. Sirijski državni TV kanal Al Akbar javio je da je nekoliko ljudi ubijeno u posledicama američkih udara na položaje u sirijskoj pustinji i na granici Sirije i Iraka.

Centralna komanda SAD saopštila je da su SAD u petak pogodile više od 85 ciljeva koji pripadaju Korpusu garde islamske revolucionarne revolucije (IRGC) i njegovim filijalama u Iraku i Siriji u okviru osvetničkih udara na njihovu vojnu bazu u Jordanu.

Oglasilo se sirijsko ministarstvo odbrane

U američkim vazdušnim napadima na istoku Sirije ubijeni su civili i vojno osoblje i naneta je velika šteta, saopštilo je sirijsko Ministarstvo odbrane.

„Američke okupacione snage su danas izvršile otvorenu zračnu agresiju na brojne položaje i gradove u istočnoj Siriji i u blizini sirijsko-iračke granice, što je rezultiralo brojnim civilima i poginulim vojnicima, nekima je ranjeno i velikom štetom na javnoj i privatnoj imovini. navodi se u saopštenju.

Kako je naglasio vojni resor, ovi udari „nemaju opravdanja i predstavljaju pokušaj da se oslabe sposobnosti sirijske vojske i njenih saveznika u borbi protiv terorizma“, prenose RIA novosti. 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!