ZAVRŠENA TALAČKA KRIZA: Turski specijalci upali i rešili ssituaciju

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

01. 02. 2024. u 23:33

TURSKA policija oslobodila je sedam radnika koje je kao taoce uzeo propalestinski napadač u fabrici u blizini Istanbula u vlasništvu američkog giganta robe široke potrošnje Procter & Gamble u znak protesta zbog rata u Gazi.

ЗАВРШЕНА ТАЛАЧКА КРИЗА: Турски специјалци упали и решили сситуацију

Foto Tanjug/AP

Lokalni zvaničnici rekli su da je policija izvršila raciju skoro devet sati nakon sukoba kada je usamljeni napadač uzeo pauzu u kupatilu.

Muškarac je priveden nepovređen, rekao je novinarima lokalni guverner Seddar Iavuz.

-Čovekov cilj je bio da zaustavi izraelski masakr u Gazi i da otvori kapiju Rafa u Egiptu [za isporuku humanitarne pomoći zarobljenim civilima], rekao je Javuz.

-Kada je izašao na pauzu u kupatilu, naše bezbednosne snage su izvele operaciju bez povrede talaca.

Turski mediji ranije su objavili sliku jednog od navodnih osumnjičenih u fabrici - čoveka koji nosi nešto što je izgledalo kao rudimentarni pojas sa eksplozivom i drži pištolj.

Privatna novinska agencija DHA saopštila je da su muškarci ušli u glavnu zgradu objekta u Gebzeu, u provinciji Kocaeli, u četvrtak oko 15 časova po lokalnom vremenu i uzeli sedam članova osoblja za taoce.

Foto Tanjug/AP

U njemu se navodi da su oni tvrdili da su svojim postupcima ukazali na gubitak života u palestinskoj enklavi. Oko 27.000 ljudi je ubijeno u Gazi u izraelskoj vojnoj operaciji od 7. oktobra, saopštilo je ministarstvo zdravlja koje kontroliše Hamas.

Uznemireni rođaci talaca koji su se okupili u zatvorenom objektu prolomili su aplauz kada su ih lokalni zvaničnici obavestili o oslobađanju njihovih najmilijih.

-Veoma smo srećni nakon napetih, dugih sati čekanja, rekla je Fatma Dursun, čiji je nećak uzet kao talac.

-Hvala Bogu da su svi zdravi i zdravi, rekla je ona za AFP.

Na fotografiji jednog od osumnjičenih koji su preneli turski mediji vidi se sa crno-belom arapskom maramom koja pokriva lice.

theguardian.com

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)