ZAHTEV KIJEVA NIJE PROŠAO: Međunarodni sud UN odbacio tvrdnje da je Rusija agresor

I.S.

01. 02. 2024. u 15:18

MEĐUNARODNI sud UN odbio je da, po molbi Kijeva, proglasi Rusku Federaciju državom-agresorom, saopštio je MIP Rusije i dodao da je "Sud odbacio ukrajinske insinuacije o tome da su Donjecka i Luganska NR terorističke organizacije".

ЗАХТЕВ КИЈЕВА НИЈЕ ПРОШАО: Међународни суд УН одбацио тврдње да је Русија агресор

Foto: Piksabej

Ministarstvo ukazuje da ti zaključci imaju poseban značaj u svetlu toga što je Kijev očekivao da, sudskom presudom, potkrepi svoje zahteve o prenosu ukradene ruske imovine na Zapad i uvođenju međunarodnih sankcija protiv Rusije.

- Osim toga, Međunarodni sud UN, odbio je zahtev Ukrajine da se Rusija okrivi za pad "boinga" na letu MN17 i nije prihvatio tvrdnje Ukrajinaca o umešanosti u katastrofu DNR - dodaju u MIP Rusije. - Nije manje cinično ni to kako je kijevski režim pokušao da "za finansiranje terorizma" proglasi humanitarnu pomoć stanovnicima Donbasa koje je ukrajinska vojska granatirala i koji su u ekonomskoj blokadi.

U ruskom Ministarstvu zaključuju da je Ukrajina odbijena po svim zahtevima za kompenzacije ili druge oblike molbi. Odluke suda imaju poseban značaj u svetlu očekivanja Kijeva da, sudskom presudom, potkrepi zahteve o prenosu ukradene ruske imovine na Zapad i uvođenju međunarodnih sankcija protiv Rusije, komentarišu u ruskom Ministarstvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)