PRVE REAKCIJE IZ KIJEVA NA OBARANJE ILJUŠINA 76: Ukrajinsko Ministarstvo odbrane i dalje ćuti

Марко Колашинац
Marko Kolašinac

24. 01. 2024. u 13:44

UKRAJINSKI Koordinacioni štab za postupanje sa ratnim zarobljenicima (POW), organ ukrajinske vlade, saopštio je da je avion iljušin Il-76 oboren.

ПРВЕ РЕАКЦИЈЕ ИЗ КИЈЕВА НА ОБАРАЊЕ ИЉУШИНА 76: Украјинско Министарство одбране и даље ћути

Foto Tanjug/AP

U saopštenju se pozivaju "mediji i građani da se uzdrže od širenja neproverenih informacija" i dodaje da se prikupljaju dodatne informacije.

- Naglašavamo da neprijatelj aktivno sprovodi specijalne informativne operacije usmerene protiv Ukrajine - navodi se u saopštenju.

Rusija i Ukrajina razmenile su stotine zarobljenika od početka rata, uključujući najveću razmenu do sada ranije ovog meseca, kada je 230 Ukrajinaca razmenjeno za 248 Rusa.

Foto: Tviter

Komesar Vrhovne rade za ljudska prava Dmitrij Lubinec odgovorio je na izveštaje o smrti zatvorenika u padu iljušina 76 i pozvao sve da ne donose preuranjene zaključke i veruju samo zvaničnim izvorima.

On je to objavio na svom Telegram kanalu.

- Sada ja, kao komesar za ljudska prava Vrhovne rade Ukrajine, saznajem sve detalje incidenta i analiziram dobijene informacije. Pozivam predstavnike medija i građane Ukrajine da ne donose preuranjene zaključke i veruju samo zvaničnim izvorima. Takođe vas molim da ne širite lažne informacije - napisao je Lubinets.

Foto: Tanjug/AP photo

Ministarstvo odbrane Ukrajine još nije komentarisalo izveštaje da je ruski vojni avion Il-76 pogođen od strane Oružanih snaga Ukrajine u Belgorodskoj oblasti.

Rekli su da prikupljaju i analiziraju sve informacije i pozvali ih da sačekaju zvanična saopštenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)