VOJSKA BELORUSIJE U PRIPRAVNOSTI Lukašenko: Neprijatelj formira odrede za provokaciju, znaju se i komandanti

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

23. 01. 2024. u 10:34

ZA suprotstavljanje Belorusiji se pripremaju odredi u Poljskoj, kao i u Litvaniji i drugim baltičkim državama, pa je važno obratiti pažnju na zaštitu granica, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, prenosi agencija „Belta“.

ВОЈСКА БЕЛОРУСИЈЕ У ПРИПРАВНОСТИ Лукашенко: Непријатељ формира одреде за провокацију, знају се и команданти

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

- Današnja odluka o zaštiti državne granice je od posebnog značaja jer smo u specifičnoj situaciji: na jugu je rat, na zapadu su Poljska, Litvanija, baltičke države i to je još gore. Naglašavam: još gore! Tamo se pripremaju odredi, određeni su komandanti - rekao je on.

Izjava je data u vreme kada se utvrđivala odluka o zaštiti državne granice 2024. godine. Prema njegovim rečima, u Minsku znaju „borce tih odreda“ koji su spremni da se bore protiv sopstvene zemlje.

- Kao što uvek kažem vojnicima, a posebno ministru odbrane, mi ne smemo ništa da propustimo i ne smemo da dopustimo neki slučajan razvoj događaja na našoj granici - zaključio je Lukašenko.

Tradicionalno, početkom godine šef države odobrava odluku o zaštiti državne granice. Godine 2023. bilo ih je dva – zaštita graničara na kopnu i protivvazdušna odbrana na nebu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!