OVO BI MOGLO DA BUDE KATASTROFA ZA UKRAJINU: Bela kuća o situaciji na ratištu

Tanjug

23. 01. 2024. u 00:19

SVET pomno prati odluke Vašingtona da podrži Ukrajinu, a ako SAD žele da zadrže globalno liderstvo po ovom pitanju, Kongres mora odmah da donese odluku o dodatnoj pomoći, izjavio je portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

ОВО БИ МОГЛО ДА БУДЕ КАТАСТРОФА ЗА УКРАЈИНУ: Бела кућа о ситуацији на ратишту

Foto Tanjug/AP

-Predsednik je svestan da druge zemlje gledaju šta mi radimo. Očigledno je da i ruski predsednik Vladimir Putin i kineski lider Si Đinping to pomno prate. Naši saveznici i partneri takođe pažljivo prate kako se ponašamo, jer je američko rukovodstvo pružilo kritičnu podršku Ukrajini. Mi smo bukvalno preuzeli vođstvo ne samo u doprinosima, već i u koordinaciji doprinosa drugih zemalja za isporuku pomoći Ukrajini, rekao je Kirbi, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

U odgovoru na pitanje šta će se desiti ako Kongres odbije da odobri dalju pomoć Ukrajini, Kirbi je naglasio da će američko rukovodstvo biti uzdrmano, zbog čega će neke zemlje takođe razmotriti svoj doprinos.

-A ovo bi moglo da ima potencijalno katastrofalne posledice po Ukrajinu, naveo je predstavnik Bele kuće.

Američki predsednik Džozef Bajden i britanski premijer Riši Sunak razgovarali su danas o mogućnostima dalje podrške Ukrajini.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POGINUO MUŠKARAC: Automobilom se zakucao u ogradu Bele kuće, tajna služba hitno pokrenula istragu (VIDEO)