VOLSTRIT DŽRNAL TVRDI: Kijev pada u zaborav

Novosti online

14. 01. 2024. u 20:39

KIJEV je, nakon eskalacije sukoba na Bliskom istoku, prinuđen da se bori na još jednom frontu – da zadrži pažnju svojih saveznika, piše Volstrit džrnal.

ВОЛСТРИТ ЏРНАЛ ТВРДИ: Кијев пада у заборав

Foto: Tanjug/AP

List podseća da su zapadne zemlje, nakon što je palestinski pokret Hamas napao Izrael 7. oktobra 2023. godine, svoju pažnju usmerile na palestinsko-izraelski sukob, a potom i na borbu protiv jemenskih Huti iz pokreta Ansar Alah.

Na podršku Ukrajini negativno je uticao i neuspeh ukrajinske kontraofanzive, piše list. Američka pomoć u vrednosti od 60 milijardi dolara je „zaglavljena u Kongresu“, a EU i dalje pokušava da odobri slanje finansijske pomoći Ukrajini od 50 milijardi dolara, podseća Volstrit džrnal.

Na četvrtom sastanku savetnika za nacionalnu bezbednost, sazvanom u Davosu na inicijativu Švajcarske i Ukrajine, posvećenom ukrajinskoj „formuli mira“, Kijev namerava, između ostalog, da ubedi više od 80 zemalja i međunarodnih organizacija koje učestvuju na skupu da se „mobiliše međunarodna podrška“. Istovremeno, kako napominju izvori lista, malo je verovatno da će biti moguće naterati „tako velike neutralne zemlje kao što su Indija, Indonezija i Saudijska Arabija” da promene stav, dok Južna Afrika i Brazil održavaju „bliske ekonomske i diplomatske veze sa Moskvom“.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)