"PODVIG GENERACIJE POBEDNIKA": Putin čestitao 80. godišnjicu oslobođenja Velikog Novgoroda od nacista

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

20. 01. 2024. u 12:20

RUSKI predsednik Vladimir Putin čestitao je stanovnicima Novgorodske oblasti 80. godišnjicu oslobođenja Velikog Novgoroda od nacističkih osvajača, istakavši da je sveta dužnost Rusa da očuvaju istorijsku istinu o podvigu generacije pobednika i pamte kako su njihovo jedinstvo i zajedništvo pomogli da se prevaziđu sva iskušenja.

ПОДВИГ ГЕНЕРАЦИЈЕ ПОБЕДНИКА: Путин честитао 80. годишњицу ослобођења Великог Новгорода од нациста

Foto: Profimedia

- Oslobođenje naše drevne prestonice od nacista bilo je ne samo značajna prekretnica Velikog otadžbinskog rata, već i događaj od ogromnog simobličkog, moralnog značaja, jer se ovde, u Velikom Novgorodu, rodila hiljadugodišnja ruska državnost, postavljeni su temelji nacionalne kulture, obrazovanja, umetnosti - naglasio je Putin u poruci, a objavljeno na Telegram kanalu Kremlja.

U obraćanju ruskog lidera takođe se ističe da će u narodnom sećanju večno ostati upamćen podvig vojnika i oficira, boraca partizanskih odreda, stanovnika Novgoroda i svih onih koji su branili grad.

Pored toga, Putin je istakao da su večno sećanje zaslužili i oni koji su obnavljali Veliki Novgorod, kao i spomenike i svetinje koje je neprijatelj uništio, jer nije imao za cilj samo istrebljenje naroda, već i uništenje njegove istorije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave