ZAHAROVA ODBRUSILA ŠVAJCARSKOM MINISTRU: Zapad neće uvući Moskvu u svoju zamku

Tanjug

14. 01. 2024. u 22:33

ZAPAD neće uspeti da “uvuče Moskvu u svoju zamku” nudeći pregovore o Ukrajini pod uslovom napuštanja ruskih principa, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА ОДБРУСИЛА ШВАЈЦАРСКОМ МИНИСТРУ: Запад неће увући Москву у своју замку

Foto: EPA

Komentarišući predlog švajcarskog ministra spoljnih poslova Ignasija Kasisa, koji je ranije danas nakon sastanka savetnika za nacionalnu bezbednost u Davosu naveo da bi Rusija trebalo da bude uključena u razgovore o sklapanju mira sa Ukrajinom, Zaharova je napomenula da Zapad mora da “prestane da isporučuje oružje Ukrajini, da odustane od antiruskih sankcija i da ne daje rusofobične izjave kako bi pronašao izlaz iz ćorsokaka u koji je Vašington ušao i uvukao neke zemlje EU”, prenosi RIA Novosti.

-Ako ova retorika ima za cilj da uvuče Rusiju pod zapadnim uslovima u neku vrstu psihodeličnog procesa kako bi uticala na fundamentalne pristupe Rusije, onda nećemo biti namamljeni u ovu zamku, rekla je ona.

U Davosu je danas održan sastanak savetnika za nacionalnu bezbednost zemalja širom sveta o mirovnoj formuli za Ukrajinu.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski nije bio na sastanku, ali će se pojaviti na Svetskom ekonomskom forumu koji sutra počinje u Davosu.

Zelenskog je predstavljao šef kabineta Andrij Jermak, koji je rekao da je sastanku prisustvovalo 18 azijskih, 12 afričkih i šest južnoameričkih zemalja, odnosno da je bilo više od 80 učesnika.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?