KIM ISPALIO 200 PROJEKTILA PREMA JUŽNOM SUSEDU: Haos na Korejskom poluostrvu

Novosti online

05. 01. 2024. u 07:20

SEVERNA Koreja je ispalila više od 200 artiljerijskih projektila kod svoje zapadne obale, u blizini ostrva Bengnjeong i Jeonpjeong koja pripadaju Južnoj Koreji.

КИМ ИСПАЛИО 200 ПРОЈЕКТИЛА ПРЕМА ЈУЖНОМ СУСЕДУ: Хаос на Корејском полуострву

Foto: Profimedia

Si-En-En prenosi da su to jutros objavile južnokorejske vlasti.

Navodi se da su artiljerijski projektili pali unutar zone razdvajanja, severno od Severne granične linije (NLL - Northern Limit Line) između devet i 11 sati po lokalnom vremenu.

Vojska Južne Koreje osudila je u petak svog severnog suseda nakon što je Pjongjang ispalio artiljerijske metke koji su pali u pomorsku tampon zonu koja je dugo bila tačka zapaljenja dve države.

Artiljerija je pala severno od severne granične linije, sporne defakto granice koju su napravile Ujedinjene nacije na kraju Korejskog rata 1953. godine.

- Severna Koreja je obnovila dejstva artiljerije unutar zone razdvajanja nakon što je prošlog novembra odbacila međukorejski vojni sporazum - navedno je iz Generalštaba vojske Južne Koreje.

Artiljerija nije naudila nijednom civilu ili vojsci, dodaje vojska, nazvavši incident „provokativnim činom koji ugrožava mir i pojačava tenzije na Korejskom poluostrvu“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!