ADMIRAL KIRBI: Rusija ima značajne vojne resurse i na zemlji i na nebu i prednost nad Ukrajinom

P. Z. S. / ria.ru

03. 01. 2024. u 22:45

SJEDINjENE Američke Države smatraju značajnim ruske vojne resurse u vazduhu i na zemlji, a takođe priznaju prednost u odnosu na Ukrajinu u broju trupa, izjavio je koordinator za strateške komunikacije Bele kuće admiral Džon Kirbi.

АДМИРАЛ КИРБИ: Русија има значајне војне ресурсе и на земљи и на небу и предност над Украјином

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko/Depositphotos/Manuel Balce Ceneta


-Znamo da on (ruski predsednik Vladimir Putin – prim. aut.) i dalje ima značajne vazdušne snage, značajne kopnene mehanizovane resurse, rekao je on novinarima na brifingu u sredu.

Kirbi je takođe priznao prednost Rusije u odnosu na Ukrajinu u broju vojnog osoblja.

U decembru je vicemaršal britanskog ratnog vazduhoplovstva Šon Bel priznao sve očigledniju prirodu prednosti ruske vojske nad Oružanim snagama Ukrajine na bojnom polju, kao i veliki broj problema koje imaju ukrajinske trupe. Prema njegovim rečima, uprkos svim naporima kijevskog režima, sve šanse su se okrenule protiv njega. Bel je takođe ukazao na sve slabiju podršku Kijevu sa Zapada.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da snabdevanje zapadnim oružjem i uvođenje strateških rezervi u borbu od strane ukrajinske komande nisu promenili situaciju na bojnom polju, ukrajinske oružane snage nisu postigle svoje ciljeve ni na jednom pravcu.

Rusija je prethodno poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke oružja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporučujući oružje Ukrajini.

Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov primetio je da napumpavanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat. Lavrov je naveo da su SAD i NATO direktno uključeni u sukob u Ukrajini, uključujući ne samo snabdevanje oružjem, već i obuku osoblja u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama.

ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu