ARURIJEVA GLAVA VREDELA PET MILIONA DOLARA: Stejt department ga proglasio za teroristu pre nego što je likvidiran (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

03. 01. 2024. u 15:52

VISOKI zvaničnik Hamasa je ubijen u napadu u sredu u glavnom gradu Libana, čime je Izrael bio u stanju pripravnosti ako se sukob u regionu proširi.

АРУРИЈЕВА ГЛАВА ВРЕДЕЛА ПЕТ МИЛИОНА ДОЛАРА: Стејт департмент га прогласио за терористу пре него што је ликвидиран (ФОТО)

Foto: Eks printskrin/ Pierre Rehov

Prema lokalnim novinskim kanalima, Izrael je izvršio bombaški napad u kojem je ubijen Saleh el Aruri, zamenik šefa političkog biroa palestinske militantne grupe u Bejrutu. Zvaničnik Hamasa je najviše rangirani član ubijen u ratu između Izraela i grupe u Gazi.

Stejt department je naveo El Arurija kao teroristu i ponudio nagradu od 5 miliona dolara za informacije o njemu, navodi Asošiejted pres.

Uprkos pobedi Izraela u uklanjanju zvaničnika, lideri Hamasa su u prošlosti brzo smenjeni. Takođe se postavlja pitanje kako bi izraelsko bombardovanje u oblasti u kojoj je jak Hezbolah koji podržava Iran moglo da utiče na trenutne borbe duž libansko-izraelske granice. 

Foto: Eks printskrin/ https://2017-2021.state.gov/

 

Lider Hezbolaha Hasan Nasralah je u prošlosti obećao odmazdu za sve oblike izraelskog ciljanja na vođe savezničkih militanata u njegovoj zemlji, preneo je AP. Međutim, izgledalo je da Nasralah do sada nije bio voljan da eskalira borbe.

Izraelski zvaničnici nisu komentarisali bombaški napad u kojem je ubijen El Aruri. 

Hezbolah je rekao da je napad "ozbiljan napad na Liban, njegov narod, njegovu bezbednost, suverenitet i otpor", prenosi AP.

- Potvrđujemo da ovaj zločin nikada neće proći bez odgovora i kazne - saopštila je grupa.

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave