"NA IVICI ORUŽANOG KONFLIKTA" Kimova poruka za Novu godinu - Sukob na Korejskom poluostrvu sve bliži

Марија Стевановић
Marija Stevanović

01. 01. 2024. u 09:27

SEVERNOKOREJSKI lider Kim Džong Un rekao je danas da je oružani sukob na Korejskom poluostrvu sve bliži. On je istakao da je situacija na ivici oružanog konflikta i da bi do okršaja moglo da dođe u bilo kom trenutku, preneli su severnokorejski mediji.

НА ИВИЦИ ОРУЖАНОГ КОНФЛИКТА Кимова порука за Нову годину - Сукоб на Корејском полуострву све ближи

Foto: Profimedia

Kim je to izjavio na susretu sa komandantima severnokorejske vojske u zgradi Centralnog komiteta vladajuće Radničke partije, navodi severnokorejska agencija KCNA, preneo je Tanjug. 

Tokom sastanka, Kim je detaljno analizirao, kako se navodi, "kritično bezbednosno okruženje na Korejskom poluostrvu kako dolazi na ivicu oružanog sukoba kako odmiče vreme, kao i zbog prirode SAD i ostalih poteza neprijateljskih snaga", preneo je Jonhap.

- On (Kim) je rekao da situacija nalaže da se još više zaoštri mač, zbog bezbednosti i mira u Severnoj Koreji, i da se usavrši odgovor vojske - piše KCNA.

Kim je rekao i da "sukob može da se desi u bilo koje vreme".

- Što je korejska revolucija dinamičnije napredovala, to sve više američki imperijalisti i južnokorejska vojska očajnički pokušavaju da zaustave. Ukoliko se neprijatelj opredeli za vojnu konfrontaciju i provokaciju Severne Koreje, naša vojska treba da im zada smrtonosni udarac, da ih totalno uništi, koristeći najoštrije mere i potencijale, bez trunke oklevanja - dodao je Kim. 

BONUS VIDEO:

NOVA 2024: Spektakularni petominutni vatromet u Beogradu na vodi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)